Slider

APK keuringen

Voor een APK keuring in Hoogezand, Kolham en omgeving is De Wit is uw onafhankelijke deskundige voor de keuring van uw auto, caravan, camper en aanhanger. De Algemene Periodieke Keuring (APK) is wettelijk verplicht in Europa. Dit om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Om aan de minimale veiligheids- en milieueisen te voldoen wordt uw auto onder andere gekeurd op autobanden, remmen, verlichting en schokdempers. Bij De Wit wordt uw auto beoordeeld door gediplomeerde APK keurmeesters. De APK keuringen worden gedaan op basis van de officiële regelgeving van het RDW.

Wanneer een APK keuring?

Als de APK van uw auto is verlopen, dan mag u de weg niet meer op. Zonder geldige APK kunt u een boete krijgen van de RDW en de politie. Mocht u een ongeluk met uw auto krijgen, dan keert de verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit. Het is daarom belangrijk om te weten wanneer uw auto APK gekeurd moet worden. Wanneer en hoe vaak uw auto gekeurd moet worden hangt af van de leeftijd van uw auto. 

U kunt de volgende richtlijnen aanhouden:

Benzine voertuigen:
Nieuwe benzine auto's hebben de eerste APK na vier jaar, daarna twee keer na twee jaar en daarna elk jaar.

Diesel voertuigen:
Nieuwe diesel auto's hebben de eerste APK na drie jaar en daarna elk jaar.

Toe aan een APK keuring?

Bij de APK keuring worden eventuele mankementen aan uw auto opgespoord en in overleg met u vervangen of gerepareerd. Zo komt u nooit voor onverwachte verrassingen of kosten te staan. Maak snel een afspraak voor een APK keuring.