Slider

Automaatbak spoelen

Loopt u tegen klachten aan als, het slecht schakelen van uw auto, bonken, slippen of het schommelen van uw toerental? Maar liefst 80 procent van de schakelklachten met een automatische transmissie wordt veroorzaakt door vervuiling. Deze klachten kunnen wij gemakkelijk verhelpen, en in sommige gevallen zelfs voorkomen, met een automaatbak spoeling.

Waarom automaatbak spoelen?

Volgens de autofabrikant is de ATF olie in uw versnellingsbak levenslang en hoeft deze dus niet vervangen te worden. Helaas wijst praktijk anders uit en komen wij geregeld auto’s met schakelklachten tegen in de werkplaats. Het spoelen van de automaatbak biedt hiervoor de oplossing.

Hoe dat in zijn werk gaat? Wij voegen om te beginnen een additief toe aan de ATF olie. Door dit additief wordt het schakelbrein en alles eromheen goed gereinigd. Na het toevoegen van het additief vervangen wij het filter en wordt via de powerflush machine de oude olie afgepompt. De powerflush machine spoelt de automaat door de resterende olie af te pompen en gelijktijdig nieuwe olie toe te voegen.

Wanneer automaatbak spoelen

Ons advies is om elke vier jaar of elke 60.000 km langs te komen voor een spoeling om problemen voor te zijn. Bij de Wit Autotechniek bieden wij een full-service automaatbak spoeling. Wij maken een uitgebreide diagnose en controle van de motor en versnellingsbak. Waarna uw gehele automaatbak wordt gespoeld, gereinigd en voorzien van verse vloeistoffen.

Wilt u meer weten over het spoelen van uw automaatbak?